فهرست مطالب

نشریه عصب روانشناسی بالینی ورزشی
سال دوم شماره 1 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آرزو صالحی، مصطفی دارابی* صفحات 1-9
    زمینه و هدف
     پرخاشگری یکی از موضوع های مهم در جوانان به ویژه ورزشکارن و دانشجویان است. هدف این مطالعه مقایسه سبک های پرخاشگری ورزشی دانشجویان ورزشکار و دانشجویان غیرورزشکار است.
    روش
     این پژوهش یک مطالعه علی-مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تحصیل بودند. به این منظور نمونه ای 170 نفری (64 پسر و 106 دختر) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه آنلاین سبک های پرخاشگری ورزشی (علوی زاده و همکاران، 1399) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t و تحلیل واریانس انجام شد.
    یافته ها
     نتایج نشان داد که بین نمره سبک های گوناگون تفاوت معنادری بین دانشجویان پسر و دختر (0/05>p) و ورزشکاران و غیرورزشکاران (0/05>p) وجود دارد.
    نتیجه ‏گیری: بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد بین پرخاشگری ورزشکاران و غیر ورزشکاران تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، دانشجویان، ورزشکاران
  • مصطفی کریمی نژاد*، سیدعبدالمجید بحرینیان صفحات 10-18
    زمینه و هدف
     اختلال اضطراب اجتماعی که هراس اجتماعی نیز نامیده می شود، ترس شدید در موقعیت های اجتماعی و بین فردی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی مبتنی بر تحلیل تبادلی بر کاهش نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی است.
    روش
     این پژوهش از مطالعات  آزمایشی حقیقی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه است. 21 فرد مراجعه کننده به مرکز خدمات مشاوره و روان شناسی شخصی در کرج بر اساس نمونه گیری قضاوتی انتخاب و در دو گروه آزمایش (11 شرکت کننده) و گروه گواه (10 شرکت کننده) کاربندی شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه هراس اجتماعی (کانر، 2000) را در در مراحل پیش آزمون-پس آزمون تکمیل کردند. مداخله بر اساس روش تحلیل تبادلی گروهی که به صورت 7 جلسه هفتگی 60 تا 90 دقیقه ای برگزار شد. در بخش آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد و در بخش تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس استفاده شد.
    یافته ها
     مطالعه نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر تحلیل تبادلی نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی افراد دارای اختلال اضطرابی اجتماعی را به طور معناداری کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
     یافته های این پژوهش اشاره می کند که گروه درمانی مبتنی بر تحلیل تبادلی می تواند در کاهش نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی موفق باشد.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، تحلیل تبادلی، گروه درمانی _
  • زهرا نصیری نسب*، پگاه فرخزاد صفحات 19-31
    زمینه و هدف
     هراس، نگرانی اغراق آمیز، غیرمعقول، ثابت و بیش از حد نسبت به موقعیت ها و اشیاء است. در دوران همه گیری بیماری ویروس کرونا-19 (کووید-19) متاسفانه افراد زیادی درگیری این بیماری شدند و عده ای نیز درگذشتند؛ بسیاری از افراد بهبودیافته از کووید-19 با مشکل های جسمی و روانشناختی زیادی درگیر می شوند؛ یکی از این مشکل ها هراس از کرونا است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط افسردگی، اضطراب و تنظیم هیجانی با هراس از ابتلا به کرونا در افراد بهبودیافته کووید-19 در شهر تهران بود.
    روش
    پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری، شامل افراد بهبودیافته از کووید-19 در شهر تهران و در نیمه اول سال 1400 بود. نمونه به صورت نمونه گیری در دسترس تعداد 125 انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه های هراس از میکروب (علوی زاده و همکاران، 1399) تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (2001) مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس آنتونی و همکاران (1998) را تکمیل کردند و برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میان سه مولفه تنظیم شناختی هیجان (نشخوار فکری، تلقی فاجعه آمیز و دیدگاه گیری) و هراس از کرونا رابطه معنی داری به دست آمد. و سایر مولفه های آن (سرزنش خود، پذیرش شرایط، سرزنش دیگران، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت) معنی دار نبودند. بین دو متغیر نشخوار فکری و تلقی فاجعه آمیز و هراس از ابتلا به کرونا رابطه مثبت و با دیدگاه گیری و هراس از  کرونا رابطه منفی وجود داشت. نتایج پژوهش بیانگر رابطه مثبت میان اضطراب و افسردگی با میزان هراس از کرونا بود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش به متخصصان بهداشت روان پیشنهاد می شود باتوجه به نقش مهم و اساسی اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجان در هراس از کرونا در افراد بهبودیافته از کرونا با آموزش مهارت های تنظیم هیجان به افراد بهبودیافته از کرونا احتمالا سلامت روان این افراد را می توان بهبود داد.
    کلیدواژگان: _ هراس از ابتلا به کرونا، اضطراب، افسردگی، تنظیم شناختی هیجان، افراد بهبود یافته از کرونا
  • سید جواد موسوی نسب*، اعظم بهرامی صفحات 32-43
    زمینه و هدف
    اعتیاد به عنوان یکی از چهار بحران بزرگ جهان مطرح است و جوانان در دوران دانشجویی به دلیل مشارکت بیشتری که در گروه همسالان خود دارند آمادگی انجام رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد مخدر دارند. ورزش و تمرین به عنوان یک عامل محافظ در نظر گرفته می شود با این حال ورزشکاران نیز گاهی دچار رفتارهای مرتبط با مصرف موادمخدر می شوند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خودگردانی هیجانی، خودکارآمدی و تاب آوری با گرایش به مصرف مواد مخدر در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار شهر قم بود.
    روش
    برای انجام این پژوهش 384 دانشجو (128 دانشجوی دختر و 256 دانشجوی پسر) از دانشگاه های شهر قم و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. این مطالعه پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی است؛ برای جمع آوری داده ها پرسشنامه های شیوه های عاطفی (هافمن و کشدان، 2010)، مقیاس خودکارآمدی (شرر و آدامز، 1983)، پرسشنامه تاب آوری (کانر و دیویدسون، 2003)، استعداد به اعتیاد (وید و باچر، 1992) در میان شرکت کنندگان توزیع و توسط آن ها تکمیل شد. در تحلیل داده ها از رگرسیون سلسله مراتبی  در نرم افزار SPSS-26 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که گرایش به مصرف مواد مخدر با خودگردانی هیجانی، خودکارآمدی و تاب آوری همبستگی معنادار و منفی دارد، همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که از بین سبک های هیجانی سازگار شدن به همراه تاب آوری بیش ترین تاثیر را بر کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر دارند به طوری که سازگار شدن به تنهایی 4% واریانس گرایش به مصرف مواد مخدر و تاب آوری نیز به تنهایی 3% از پراکنش گرایش به مصرف مواد مخدر را تبیین می کند. از بین متغیرهای جمعیت شناختی ورزشکار بودن و جنسیت زن داشتن با گرایش کمتر به مصرف مواد مخدر رابطه داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که خودگردانی هیجانی، خودکارآمدی، تاب آوری، ورزشکار و زن بودن به عنوان عامل های محافظت کننده در کاهش گرایش به مصرف مخدر در دانشجویان شناخته می شوند. بنابراین احتمالا با آموزش خودگردانی هیجانی، خودکارآمدی و تاب آوری و افزایش فعالیت های ورزشی دانشگاهی می توان گرایش به مصرف مواد مخدر را در دانشجویان به خصوص در میان پسران کاهش داد.
    کلیدواژگان: خودگردانی هیجانی، خودکارآمدی، تاب آوری، گرایش به مصرف مواد مخدر
  • زهرا دولتی*، سیده زهرا سید عصری، فاطمه شکوهی صفحات 44-55
    زمینه و هدف
    شیوع ویروس کرونا بحران شدیدی در سطح جهان ایجاد کرده است و مسئولان کشورهای گوناگون مجبور به وضع قانون هایی برای جلوگیری از گسترش آن شده اند که آسیب های روانشناختی و بین فردی بسیاری را نیز به دنبال داشته است. فعالیت بدنی به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در بهبود شرایط جسمی و روانی افراد شناخته شده است؛ از این رو، هدف از انجام این پژوهش تبیین روانشناختی نقش ورزش هوازی بر اضطراب کرونا و مهارت های ارتباطی بین فردی در زنان شاغل  30 تا 40 ساله مبتلا به کووید 19 در شهر تهران بود.
    روش
    طرح کلی این مطالعه با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش یک طرح آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه گواه است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل زنان شاغل 30 تا 40 ساله شهر تهران در سال 1400 بود. نمونه پژوهش شامل 60 نفر از زنان شاغل 30 تا 40 ساله شهر تهران بود که با روش نمونه گیری در دسترس و داوطلبانه از منطقه 2 تهران انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های اضطراب کرونا ویروس (علی پور و همکاران، 1398)، و مهارت های ارتباطی میان فردی (فترو، رودس، و هی 2010) استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها میانگین گروه آزمایش در مولفه های مهارت های ارتباطی میان فردی (توسعه و حفظ ارتباط، همدلی، مهارت ارتباطی و حل تعارض) پس از اجرای ورزش هوازی به طور معناداری افزایش و میانگین نمره اضطراب کاسته شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل بیانگر آن است که اجرای تمرین های ورزش هوازی یک روش مناسب برای کاهش اضطراب کرونا و بهبود مهارت های ارتباطی بین فردی زنان شاغل بهبودیافته از کرونا است.
    کلیدواژگان: ویروس کرونا، ورزش هوازی، اضطراب کرونا، مهارت های ارتباطی بین فردی، زنان، شهر تهران
  • نقش میانجیگری کیفیت ارتباط معلم ورزش با دانش آموز در رابطه بین خودگردانی هیجانی و ابراز وجود دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمان
    حجت اله خالوئی*، حسن خالوئی، میثم خالوئی صفحات 56-67
    زمینه و هدف
    توانایی ابراز وجود باعث بهبود مهارت های روانی-اجتماعی افراد و همچنین افزایش عزت نفس و موفقیت تحصیلی می شود. از طرفی دیگر، خودگردانی هیجانی باعث می شود که افراد هیجان ها را به خوبی بشناسند و در زمینه های گوناگون تعامل اجتماعی و تحصیلی موفق عمل نمایند. ارتباط معلم با دانش آموز ممکن است در تنظیم هیجان و بهبود توانایی ابراز خود نقش میانجی داشته باشد و همچنین باعث بهبود تعامل اجتماعی و موفقیت تحصیلی شود. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجیگری کیفیت ارتباط معلم ورزش با دانش آموز در رابطه بین خودگردانی هیجانی و ابراز وجود دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمان انجام شد.

    روش
    این مطالعه توصیفی-همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. این مطالعه در سال تحصیلی 1400-1399 در میان دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمان (900 نفر) انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای تصادفی دومرحله ای انجام شد. در این مطالعه 5 مدرسه دخترانه و 5 مدرسه پسرانه به صورت تصادفی انتخاب شدند و در هر مدرسه یک کلاس از دوره دوم متوسطه انتخاب شد و در مجموع 270 نفر برای مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه براساس سنجش سازه ها از پرسش نامه ارتباط کیفیت معلم-دانش آموز (موری و زوواک، 2011)، پرسش نامه خودگردانی هیجانی (هافمن و کاشدان، 2010) و پرسشنامه ابراز وجود (گمبریل و ریجی، 1975) استفاده شد. از نسخه 23 نرم افزار SPSS برای محاسبه شاخص های توصیفی و همبستگی و از نسخه 23 نرم افزار AMOS برای مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که خودگردانی هیجانی به طور مستقیم 47 درصد از واریانس ابراز وجود و به طور غیر مستقیم 22 درصد از واریانس ابراز وجود و در مجموع 69 درصد از واریانس ابراز وجود را پیش بینی کرد. کیفیت ارتباط معلم نیز 43 درصد از واریانس ابراز وجود را به طور مستقیم پیش بینی کرد. نتایج آزمون بوت-استراپ تاییدکننده نقش میانجی کیفیت ارتباط معلم-دانش آموز در تاثیر خودگردانی هیجانی بر ابراز وجود بود. شاخص های به دست آمده برای برازش مدل شامل مجذور خی نسبی 47/1، ارزش معنی داری 0/071، مقدار RMSEA برابر با 0/042، مقدار شاخص RMR برابر با 0/088 و مقادیر CFI، NFI و GFI بزرگتر از 0/90 همگی تاییدکننده برازش مدل بودند. در مجموع خودگردانی هیجانی تاثیر مثبت و قابل توجهی بر ابراز وجود دانش آموزان با نقش میانجی گری کیفیت ارتباط معلم ورزش با دانش آموز در دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمان داشت.

    نتیجه گیری
    بنابراین پیشنهاد می شود برای بهبود ابراز وجود دانش آموزان، خودگردانی هیجانی و ارتباط کیفیت معلم ورزش با دانش آموز، مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ابراز وجود، خودگردانی هیجانی، دانش آموزان، معلم ورزش _
|
  • Arezoo Salehi, Mostafa Darabi* Pages 1-9
    Background and
    Purpose
    Aggression is one of the most important issues in athletes and students. The aim of this study was to compare the sports aggression styles of student-athletes and students with physical activity.
    Method
    This research is a causal-comparative study. The statistical population of this study was the students of Islamic Azad University, East Tehran Branch in the academic year 2020-2021. For this purpose, a sample of 170 people (64 boys and 106 girls) were selected by available sampling and completed the sports aggression styles questionnaire online (Alavizadeh et al., 2020). Data analysis was performed using the t-test and analysis of variance.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the scores of different styles between male and female students (p <0.05) and athletes and non-athletes (p <0.05).
    Conclusion
    Based on this, it can be concluded that there is a significant difference between the aggression of athletes and non-athletes.
    Keywords: Athletes, Aggression, Students
  • Mostafa Kariminejad*, Seyed Abdolmajid Bahreinian Pages 10-18
    Background and
    Purpose
    Social anxiety disorder (SAD), also called social anxiety, is a severe fear in social and interpersonal situations. The purpose of the present study was to investigate the efficacy of transactional analysis group therapy (TA-GT) on decreasing SAD symptoms.
    Method
    this study is a true experimental study with pretest-posttest and control group method. 21 clients who were referring to one counseling and psychological services center in Karaj were chosen based on screening method. In addition, they were randomly assigned into two same groups: control group (10 participants), TA-GT experimental group (11 participants). The participants completed the social phobia inventory (Conner, 2000) in pretest and posttest. The intervention methods were TA-GT that was administrated during 7 weekly 60-90 minutes sessions. Mean and standard deviation were used for data analysis in the descriptive level and ANCOVA method was used at the inference level.
    Results
    The results of the study showed that social anxiety disorder symptoms in experimental groups were significantly increased (p<0.01).
    Conclusion
    The finding of this research suggests that transactional analysis group therapy could be a successful intervention for decreasing Social Anxiety Disorder Symptoms.
    Keywords: Social Anxiety Disorder, group psychotherapy, transactional analysis _
  • Zahra Nasirinasab*, Pegah Faraokhzad Pages 19-31
    Background and
    Purpose
    ar is an exaggerated, unreasonable, constant, and excessive concern for situations and objects. During the coronavirus disease-19 (COVID-19) pandemic, many people, unfortunately, became infected, and some died. Many people who recovered from COVID-19 have many physical and psychological issues; the fear of Corona as germophobia is one of these concerns. This study aimed to investigate the association of depression, anxiety, and emotional regulation with the fear of Corona in improved people from COVID-19 in Tehran.
    Method
    The present study was a descriptive correlation method. The population includes people who recovered from Corona habited in Tehran in 2021. From them, 125 participants were selected by the convenience sampling method. The participants completed the Germophobia Questionnaire (Alavizadeh et al., 2021), the Cognitive Emotion Regulation (CER) questionnaire (Garnefski et al., 2001), and the Depression, Anxiety, and Stress Scale-21 (DASS-21) (Lovibond & Lovibond, 1998). Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that the three components of cognitive emotion regulation (rumination, catastrophe, and perception and perspective) and the fear of Corona have a significant relationship, and its other components (self-blame, acceptance of circumstances, the blame of others, positive refocus on planning, positive reassessment) were not significant. There is a positive relationship between rumination and catastrophic perception and fear of Corona and a negative association with perception and fear of Corona. The results indicate the relationship between anxiety and depression with the degree of fear of Corona.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it is suggested that mental health professionals consider the crucial role of anxiety, depression, and emotion regulation in fear of Corona in people who recovered from Corona by teaching emotion regulation skills to people recovered from Corona, probably their mental health can be improved.
    Keywords: _ Fear of corona, Anxiety, Depression, Cognitive emotion regulation, improved people from corona
  • Seyed Javad Mousavi Nasab*, Azam Bahrami Pages 32-43
    Background and
    Purpose
     Addiction is one of the four major global crises. Young people in the scholarly period are susceptible to high-risk behaviors due to more participation in their peers' groups, including substance use. Sports and exercise are considered protective factors. However, athletes also sometimes engage in drug-related behaviors. The study aimed to investigate the relationship between emotional self-regulation, self-efficacy, and resilience with the addiction potential in Qom students.
    Method
     This research is a correlational study. By the convenience sampling method, 384 students (128 female) from Qom universities in Iran were selected. Affective Style Questionnaire (Hofmann & Kashdan, 2010), Self-Efficacy Scale (Sherer & Adams, 1983), resilience (Connor & Davidson, 2003), and addiction potential scale (Weed & Butcher, 1992) were distributed among the population for data collection. In analyzing the data, hierarchical regression and SPSS 26 software have been used.
    Findings
     The results of this study showed that the addiction potential with emotional self-regulation, self-efficacy, and resilience has a significant and negative correlation, and also the results of hierarchical regression analysis showed that adapting among emotional styles with resilience had the greatest effect on reducing the addiction potential, so that adaptation alone 4% of variance tended to drug use and resilience. Alone, 3% of the variance explains the substance use tendency. Finally, studies demonstrated that there are significant positive relationship between gender and sport activity with addiction potential.
    Conclusion
     The results of the research showed that emotional self-regulation, self-efficacy, and resilience as protective factors in reducing drug use in students, and their cultivation could be reducing the addiction potential in students.
    Keywords: Emotional self-regulation, Self-efficacy, Resilience, Tendency to use drugs, University students
  • Zahra Dolati*, Seyedeh Zahra Seyed Asri, Fatemeh Shokouhi Pages 44-55
    Background and
    Purpose
    The coronavirus disease-19 (COVID-19) outbreak has caused a severe crisis in the world. Authorities in different countries had been forced to enact laws to prevent its spread, which has led to many psychological and interpersonal injuries. Physical activity is known as one of the influential factors in improving the physical and mental condition of people; Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of aerobic exercise on corona anxiety and interpersonal communication skills in working women aged 30-40 years with COVID-19 in Tehran.

    Method
    The present study is an experimental study with a pre-test-post-test with a control group design. The general population studied in this study included all working women aged 30 to 40 years in Tehran who were working in 2022. The sample consisted of 60 working women aged 30 to 40 years in Tehran who were selected from the 2nd district of Tehran by available and voluntary sampling method. Corona Disease Anxiety Scale (Alipour et al., 2020), and the youth development competencies scale (Fetro, Rhodes, Hey, 2010) were used to collect data.

    Results
    Based on the findings, the mean of the experimental group in the components of interpersonal communication skills (development and maintenance of communication, empathy, communication skills, and conflict resolution) has increased sharply after aerobic exercise, and the average score of anxiety has decreased.

    Conclusion
    The results indicate that aerobic exercise is a suitable method to reduce corona anxiety and improve interpersonal communication skills of working women with coronavirus disease.
    Keywords: Corona virus, aerobic exercise, coronavirus anxiety, interpersonal communication skills, Women, Tehran
  • Mediating Role of Student–Sport Teacher Relationship Quality in Relation between Emotional Self-Regulation and Assertiveness of Secondary High-School Students in Kerman City
    Hojjatollah Khalooei*, Hasan Khaloei, Meysam Khaloei Pages 56-67
    Background and
    Purpose
    Assertiveness ability improves psychological-social skills, academic achievement, and self-esteem. Emotional self-regulation causes identifying emotions in people and helps them to succeed in academic achievement and social interactions. Student-teacher relationship quality has a major in regulating emotions and improving academic achievement and social interactions. Thus. This study aimed to investigate the mediating role of student–sports teacher relationship quality in the relation between emotional self-regulation and assertiveness of secondary school students in Kerman city.
    Method
    This descriptive-correlation study based on the structural equations model (SEM) was conducted among students (N=900) secondary school students in Kerman city during the 2020-2021 years. The participants were selected by two-stage cluster random sampling. A total of 270 students participated in this study. They were randomly selected from five all-girl schools and five all-boy schools, one class for each school. The participants completed the student-teacher relationship questionnaire (Murray and Zvoch, 2011), emotional self-regulation questionnaire (Hofmann and Kashdan, 2010), and assertiveness questionnaire (Gambril and Rigi, 1975). The SPSS-23 and AMOS-23 were used to analyze the data.
    Findings
    The results indicate that emotional self-regulation predicted directly %47 variances, indirectly %22, and a totally %69 variance of assertiveness. Student–sports teacher relationship quality directly predicted %43 of the variance of the assertiveness. Bootstrapping test confirmed the mediating role of student–sports teacher relationship quality in the relation between emotional self-regulation and the assertiveness of secondary school students in Kerman city. The results confirmed the proposed model by indexes of Chi-square=1.47, P-value=%071, RMSEA=0.042, RMR=0.088. The CFI, GFI, and NFI >%.90 were also appropriate. In sum, emotional self-regulation had positive effects on assertiveness by mediating the role of student–sports teacher relationship quality in secondary school students in Kerman city.
    Conclusion
    We suggest emotional self-regulation and student–sports teacher relationship quality will be considered to improve the students' assertiveness.
    Keywords: Assertiveness, Emotional Self-Regulation, Sports Teacher, Students _